St. Bonifatiuscollege, IOMN en e-didactiek

DEELNAME AAN IOMN STIMULEERT INVOERING IPAD-PILOT OP BONI. 
Rector Tiny Uijttewaal spreekt van een mooie samenloop van omstandigheden als het gaat om de ontwikkeling rond ict op het Boni. “Blended learning was al een tijdje bezig en docent Aad van der Zee ging regelmatig de deur uit. Het leek in eerste instantie iets dat zich elders afspeelde.

Anderhalf jaar geleden gingen we binnen school in gesprek over de vraag hoe we het repertoire van docenten zouden kunnen vergroten en voor de leerlingen wilden we meer mogelijkheden om zelfstandig te werken. In die periode ging ook IOMN van start en dat gaf een impuls om beide ontwikkelingen met elkaar in verband te brengen.”

Afdelingsleider Holger Baur vult aan: “In de schoolleiding hadden we al geconstateerd dat er iets met ict moest gebeuren. Ik bezocht in die tijd een studiedag van IOMN en dat was voor mij erg inspirerend. Na nog twee bijeenkomsten ben ik gaan zitten om een plan te schrijven. Het opstarten van een pilot iPad-klas in 2-gym is daar het belangrijkste onderdeel van. Het balletje is gaan rollen en het is fijn dat Aad Laurens erbij heeft betrokken. Die wordt volgend jaar een van de ict-coördinatoren. Dit proces is nu niet meer iets van Aad alleen, want een steeds grotere groep docenten is enthousiast en dat gaat nu heel snel.”

 

Praktijk

Nieuws

Lees alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte